Letnjikovac za naše goste

Skriveni kutak ...

Na južnom dijelu obale Skadarskog jezera, ispod sela Godinje, na nepristupačnom terenu izgrađen je u crnogorskom etno mediteranskom stilu turistički kompleks. Veoma zahtjevan, težak, i dugotrajan posao iziskivao je krčenje obale za pristan za dopremanje građevinskog materijala vodom - jedinim mogućim prilazom. Pristan danas služi za vez barki i brodova za dovoz turista. Onda je okolo napravljena prelijepa plaža...

Široke kamene stepenice vode sa plaže do natkrivenih terasa i objekata na više nivoa. Kamene staze i zidovi povezuju sve. Namjenski kovane baklje noću svijetle i čine ambijent veličanstvenim.

Nivoe čine: podzemna konoba i vinski podrum, kužina i pomoćni prostor, tri apartmana, kupatila, te staro kućište sa koga pogled puca na ostrvo Grmožur i čitavo jezero.

Rokfeler fondacija čula je za Pješačac. I posjetila ga. Oduševljena, uložila je dio novčanog fonda za zaštitu jezera. Električne energije nema. Ni prilaza kolima. Potpuna harmonija sa prirodom. Probijena je samo pješačka staza do obližnjeg puta. Dominiraju kamen, drvo, terakota i kovano gvožđe. Dekoracija su životni predmeti okolnog stanovništva iz prošlog vijeka.

Plaža i naselje Pješačac izgrađeni su uz kooperaciju i ideje preduzeća BubaCo iz Podgorice: